Vanke Sky-City

overall view

Sky-city show area 天空之城

  
ZAP began the Sky City project in early 2018, which is also a typical Vanke subway superstructure project. The project is located on the third floor of the subway and the site space is very compact and limit. After fully communicating with client, ZAP uses the design intent of the mountain and stone to create a relatively quiet courtyard experience. And because of the length of the ramp of nearly 100 meters on site, the design hopes to reach the venue by creating a more ceremonial entrance corridor. And from a more noisy environment to a relatively quiet homecoming experience. The design also creates stone and pumice, and blends the indoor courtyard with the landscaped courtyard. 
  
ZAP于2018年初开始天空之城项目,该项目也是典型的万科地铁上盖项目类型。整个项目处于地铁三层以上,场地面积非常紧凑。ZAP在与甲方充分沟通后,以山和石的设计意图来打造一个相对安静的庭院感受。并由于现场有近100米的长度坡道,设计希望通过打造较有仪式感的入口廊道到达场地。并由一种较为喧闹的环境而过渡到相对安静的归家体验。设计还打造了置石和浮石,并将室内的庭院和景观庭院融合一起。
Site Plan





 Mirrored water reflection in the venu